VVD Jongerenplan

In aanvulling op het reguliere VVD-verkiezingsprogramma hebben wij als VVD-jongeren speerpunten opgesteld specifiek voor jongeren. Hieronder lees je ze in het kort. De volledige versie kun je onderaan deze pagina downloaden.

© VVD Hilvarenbeek

Gemeente & Bestuur

De communicatie van de gemeente moet beter op jongeren worden afgestemd. Voortaan slide je voor informatie in de DM van de gemeente of stuur je een appje. En we houden in de gaten of jongeren de weg naar het gemeentehuis kunnen vinden.

De gemeente zoekt jongeren bij burgerparticipatie meer op, bij punten die hun aangaan. Zo kunnen jongeren van zich laten horen en krijgen ze meer invloed op beslissingen die hun toekomst raken.

Er moeten meer stageplaatsen worden gecreëerd op het gemeentehuis voor MBO-, HBO- en Universiteitsstudenten. Zij brengen frisse ideeën naar het gemeentebestuur.


Werk

We stimuleren en ondersteunen innovatieve jonge ondernemers door ze te begeleiden naar investeerders of subsidies via het brede netwerk van de gemeente.

De VVD jongeren slaan een brug tussen ondernemers en jongeren om het vinden van een bijbaantje toegankelijker te maken. Sommige jongeren vinden het lastig om de stap te zetten, maar iedereen verdient het om mee te doen.


Sport

We breiden het sportaanbod in de gemeente verder uit, met een MTB-oefentrack en in elke kern outdoor-sporttoestellen.


Wonen

In de woonvisie moet naast woningen en appartementen ook gekeken worden naar de wens voor ‘kamers’ en ‘studio’s’, zodat ook studerende jongeren in de eigen vertrouwde omgeving ‘uit huis’ kunnen wonen.

Er moet gefaseerd gebouwd worden, zodat er met regelmaat woningen beschikbaar komen voor starters.

Om snel betaalbare woningen te kunnen krijgen zijn we voorstander van tijdelijke woningen. Deze kunnen snel en innovatief worden gebouwd. 

We nemen ‘dorpse hoogbouw’ mee als optie bij de invulling in bouwprojecten. Naast enkel woningen, kunnen er dan ook studio’s en appartementen gerealiseerd worden. Zo gaat de prijs per m2 omlaag en maken we woonruimte weer betaalbaar.


Jongerenwelzijn

Na de basisschool gaan jongeren naar middelbare scholen buiten de gemeente. De gemeente en het jongerenwerk moeten onze jongeren ook daar meer opzoeken om problemen voortijdig te signaleren. 

De gemeente moet samen met kinderen en hun ouders kijken naar een betere scheidingsaanpak.

Er moet met een frisse blik naar The Box worden gekeken om het een plek te maken waar je bijvoorbeeld graag komt om te studeren, gamen of gewoon even weg te zijn van thuis.

We maken betere afspraken met jongerenwerk om de effectiviteit ervan te verbeteren en de gemeente blijft jongerenwerk in de gaten houden.


Duurzaamheid

We stimuleren particuliere bouwers om duurzame woningen neer te zetten, bijvoorbeeld door gebruik van houtskeletbouw en/of het bouwen van energie-neutrale woningen. Ook moet de gemeente kijken of ze zelf kan bijdragen aan duurzame bouw en/of woningen. Dit om de CO2 uitstoot te verminderen. 

Jongeren hebben frisse oplossingen en ideeën om klimaatverandering aan te pakken. De VVD jongeren gaan deze ideeën verzamelen en voorleggen bij de gemeente om te gebruiken bij beslissingen over duurzaamheid. 

 


Onze VVD-jongeren:

(bovenste rij van links naar rechts)

#4 Tycho Holleman | Hilvarenbeek

#6 Lars van Riel | Diessen

#9 Rens Schapendonk | Hilvarenbeek

#11 Bram Schilders | Haghorst


(onderste rij van links naar rechts)

#12 Willem Van Gestel | Diessen

#14 Kim van Riel | Diessen

#15 Ted Rekelhof | Esbeek

#18 Joep Vugts | Hilvarenbeek

#22 David van den Hout | Diessen