Hart van Haghorst

Het is ‘nu of nooit’ voor Hart van Haghorst! Die boodschap klonk donderdagavond luid en duidelijk op de Vrijthof en tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis. 7 insprekers, van alle leeftijden en uit diverse verenigingen, spraken uit dat Haghorst erop rekent dat de gemeente(raad) de kern niet laat vallen. Dus niet alleen een nieuwe school bouwen en de gymzaal oplappen, maar de complete variant, met ook een multifunctioneel accommodatie met horeca en een nieuwe gymzaal. Dan is Haghorst weer klaar voor de toekomst.

Namens de VVD Hilvarenbeek stelden Bram Schilders en Wil Vennix tal van kritische vragen over het collegevoorstel en de bijbehorende berekeningen. Op een aantal onderdelen vinden wij de prognoses te negatief, waardoor het begrote tekort onnodig wordt vergroot. Verder worden op diverse punten appels met peren vergeleken: zo gaat het collegevoorstel uit van renovatie van de gymzaal (die al 50 jaar oud is!), een kleine speelplaats bij de school en het verdwijnen van D’n Deel. 

Woensdag 5 april om 20.30 uur komt dit punt weer in de commissie, dan mogen de fracties hun mening geven. Inzet van de VVD is dat we ons stinkende best gaan doen om het Hart van Haghorst mogelijk te maken!