Uitreiking Sjef Roberts/KHC Studiebeurs

Tijdens een concert van het Project-orkest en Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 werd op zondagochtend de Sjef Roberts/KHC Studiebeurs uitgereikt aan trompettist Rico v.d. Hout (16 jaar). De studiebeurs werd uitgereikt door wethouder Gerrit Overmans en voorzitter Kiki Nieuwkerk. Het juryrapport was erg lovend over Rico. Van harte gefeliciteerd Rico met dit mooie resultaat. Fractievoorzitter Ronald Blok was hierbij aanwezig.

© VVD Hilvarenbeek

In de toespraak die voorzitter Kiki Nieuwkerk hield onderstreepte ze het belang van de harmonie voor Hilvarenbeek. Het was goed om te horen dat er zelfs de afgelopen jaren tijdens de coronapandemie een instroom was van nieuwe leden. Wethouder Overmans vulde aan: ‘De muzieklessen die het MDT-collectief biedt en de orkesten in onze gemeente leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele brein van de jeugd’. 

 

De VVD is deze mening ook toegedaan! Vorig jaar werd op initiatief van de VVD de korting die het college voorstelde op subsidies ongedaan gemaakt. De VVD is van mening dat de rugzakjes voor cultuuronderwijs moeten blijven bestaan. KHC Concordia denkt zelf ook na over de (financiële) toekomst. Zo ontvingen alle bezoekers aan het concert een brief met het verzoek de harmonie financieel te ondersteunen, als donateur of als lid van de ‘Club van 100’. 

 

Het was een mooie muzikale zondagochtend waarin maar weer eens zichtbaar werd dat het muziekonderwijs in Hilvarenbeek op een hoog niveau staat.