VVD wenst Haghorst succes!

De VVD is erg tevreden over de manier waarop de inwoners van Haghorst, de Coöperatie voorop, samen met de gemeente een plan hebben opgesteld voor de toekomst van hun kern.

Met dat plan – dat tegelijkertijd grote lijnen en concrete voornemens bevat – moet de leefbaarheid van Haghorst een sterke impuls krijgen. Leefbaarheid is voor de VVD: wonen, leven en werken.

‘Wonen’ wil zeggen dat er woningen gebouwd worden. Daar worden nu aanzetten voor gegeven. Andere partijen spreken de vrees uit dat er nu te veel gebouwd gaat worden, maar daar zijn wij – net als de Coöperatie – niet bang voor. Primair moet er natuurlijk gebouwd worden voor eigen inwoners (in het bijzonder voor de starters) maar aanwas vanuit elders is ook prima.

‘Leven’ heeft te maken met voorzieningen, de basisschool uiteraard maar zeker ook verenigingen en een ontmoetingsruimte. Hiervoor is een ambitieus plan ‘Hart voor Haghorst’ in ontwikkeling. De VVD steunt dit van harte en vindt het een uitstekend idee om het budget dat al gereserveerd is voor de nieuwbouw van de school (ruim € 2,1 miljoen) slimmer in te zetten, zodat hiermee ook het nieuwe dorpshart mogelijk gemaakt wordt.

‘Werken’ ten slotte, betekent voor ons dat we graag ruimte scheppen voor lokale bedrijvigheid, bijvoorbeeld voor zzp’ers die graag een kleinschalige bedrijfsruimte bij hun woning willen bouwen. Verder biedt de ligging aan het kanaal unieke kansen voor recreatie. De VVD Hilvarenbeek wenst Haghorst veel succes bij de verdere uitwerking van dit mooie plan!