Woonvisie unaniem vastgesteld

In de vergadering van 4 juli – de laatste voor de zomervakantie – heeft de gehele Hilvarenbeekse gemeenteraad de Woonvisie vastgesteld, hoewel twee fracties – naar onze mening echt onterecht – veel kritiek hadden.

In de vergadering van 4 juli – de laatste voor de zomervakantie – heeft de Hilvarenbeekse gemeenteraad een aantal belangrijke besluiten genomen. Zo is de Woonvisie vastgesteld, gelukkig met steun van de gehele raad, hoewel twee fracties – naar onze mening echt onterecht – veel kritiek hadden. De VVD is blij met dit stuk, dat met veel inbreng van inwoners (via het inwonerspanel, een enquête en inloopavonden), dorpscoöperaties en andere groeperingen tot stand is gekomen.


Centrale doelstelling van de visie is om helder te krijgen aan welke woningen in onze gemeente behoefte is én hoe we die vervolgens kunnen realiseren. Het gaat daarbij zowel over starters als senioren en doorstromers als over koop én huur. Er is aandacht voor het bouwen van nieuwe woningen en over het, waar nodig, omvormen van de bestaande woningvoorraad, maar ook voor wonen met zorg.


De visie is noodzakelijk om het gesprek te kunnen aangaan met de provincie en onze regiogemeenten, zodat we kunnen bouwen wat volgens ons nodig is. En waar het nodig is, want uit de visie blijkt dat naast het benutten van de vele inbreidingslocaties ook de uitbreidingsplannen noodzakelijk zijn, willen we de juiste en betaalbare woningen kunnen bouwen. Na de zomer start het overleg met de provincie en de regio en de uitkomst daarvan moet eind dit jaar helder zijn. Dan kan ook worden bepaald hoe wordt omgegaan met de kansrijke inbreidingslocaties waarvan een inventarisatie is gemaakt.


De VVD is blij dat met de Woonvisie een belangrijke stap is gezet om voor onze inwoners (en mensen van buiten die zich hier willen vestigen) de juiste woningen te kunnen bouwen. Voor de leefbaarheid van onze dorpen is dat immers een vereiste.