Meer over mobiel netwerk Haghorst

In juli heeft VVD-raadslid Wil Vennix naar aanleiding van vragen uit de gemeenschap vragen aan het college gesteld over de slechte mobiele bereikbaarheid in Haghorst.

© VVD Hilvarenbeek

In de beantwoording hebben B&W te kennen gegeven onze zorgen te delen. Gemeld werd dat KPN erkent dat het mobiele bereik in Haghorst verbetering verdient en dat men medio 2019 hiertoe een extra opstelpunt wil plaatsen. Verder heeft de gemeente een gesprek gearrangeerd met Monet, een vereniging die namens de netwerkoperators KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 plaatsing van antennes afstemt met overheden. Dat gesprek heeft op 11 september plaatsgevonden.

Helaas heeft het gesprek weinig concreet nieuws opgeleverd ten opzichte van de eerdere berichten:

·         Tele-2 stelt met haar eigen mast aan de Emmerseweg nu al een goede dekking te hebben.

·         KPN zal medio 2019 een extra opstelpunt plaatsen op de mast van Tele-2 aan de Emmerseweg. Behalve hun eigen klanten helpt dit ook de klanten van de providers die gebruik maken van het netwerk van KPN: Youfone, Simyo en Telfort. Het is volgens KPN niet mogelijk de plaatsing van het extra opstelpunt te bespoedigen.

·         Vodafone gaat een nieuwe mast plaatsen nabij Stille Wille, maar betwijfelt – gelet op de afstand – of dit gaat helpen voor de kern Haghorst. Vodafone zou graag net als KPN een opstelpunt plaatsen op de mast van Tele-2 aan de Emmerseweg, maar “wordt hieraan budgettair beperkt”.

·         T-Mobile weet dat het bereik niet goed is maar doet daar niets aan, het heeft geen prioriteit.

Het is erg belangrijk om te klagen over slechte bereikbaarheid, zonder klachten gebeurt er namelijk zeker niets.