VVD zet vaart achter zwembad

Het vormgeven van de exploitatie van de nieuwe zwem- en sportaccommodatie is al tal van jaren een hot issue in onze gemeente. Het onderwerp is inmiddels al een aantal jaar een onderwerp van de Beekse raadsvergaderingen. Ondanks dat staan we na de raadsvergadering van 21 december 2017 weer op ‘nul’.

© VVD Hilvarenbeek

In het voorstel dat CDA-wethouder Van de Wiel (gesteund door de burgemeester, waardoor ondanks de tegenstemmen van de wethouders Roks en Bloemsma van VVD resp. Gemeenschapslijst sprake was van een voorstel van de meerderheid van het college) in december aan de raad heeft voorgelegd, voerde de ‘LACO-variant’ de boventoon. Wederom werd een kant-en-klare door LACO en de burgemeester getekende overeenkomst onder de neus van de gemeenteraad geschoven. Het was slikken of stikken.

De VVD Hilvarenbeek heeft echter altijd de stelling ingenomen: één keus is geen keus! Dit is in het voortraject duidelijk door de VVD, maar ook door Gemeenschapslijst en HOI Werkt kenbaar gemaakt aan wethouder Van de Wiel. Desondanks heeft genoemde meerderheid van het college vastgehouden aan de LACO-variant. Vervolgens was het niet verrassend maar wel pijnlijk dat dit voorstel door maar liefst 15 van de 17 raadsleden werd afgewezen.

Het gevolg hiervan is dat het traject nu stilstaat en er op het gebied van de exploitatie van de nieuwe sportaccommodatie geen verdere stappen worden ondernomen. De VVD Hilvarenbeek wenst echter dat dit dossier geen nadere vertraging oploopt en voortvarend wordt opgepakt. De VVD Hilvarenbeek heeft daarom het heft in eigen hand genomen en heeft een raadsvoorstel geïnitieerd dat op de volgende punten neerkomt:

- Het opstellen van een keuzedocument waarin de zelfbeheervariant en de variant voor commerciële exploitatie naast elkaar worden uitgewerkt;

- In dit keuzedocument absoluut geen koppeling te laten bestaan tussen (de besluitvorming over) de exploitatie van de nieuwe sporthal en de herontwikkeling van de huidige sporthal aan de J.F. Kennedylaan (en de eventuele koop van deze grond door de gemeente);

- Dit keuzedocument uiterlijk 1 maart 2018 aan de gemeenteraad en de inwoners te presenteren zodat dit dossier geen verdere vertraging oploopt en de nieuwe gemeenteraad hierover een besluit kan nemen.

De VVD Hilvarenbeek is daarbij van mening dat het opstellen van dit nieuwe keuzedocument de meeste kans van slagen heeft wanneer dit project wordt toebedeeld aan een ander collegelid, zodat daadwerkelijk een frisse en objectieve start kan worden gemaakt met dit, zowel voor onze inwoners als voor onze gemeente, zo belangrijke project.

Kortom: de VVD Hilvarenbeek kiest voor DOEN!