Vragen toewijzing bouwgrond topambtenaar

Naar aanleiding van de raadinformatiebrief over de toewijzing van bouwgrond aan dhr. Timmermans, afdelingshoofd ruimte van de gemeente Hilvarenbeek, heeft de VVD een aantal vragen gesteld aan het college.

Op 12 september 2017 heeft het college ons via RIB nr. 2017-77 geïnformeerd over de toewijzing van bouwgrond aan dhr. Timmermans, afdelingshoofd ruimte van de gemeente Hilvarenbeek. Hierover hebben wij de volgende vragen aan het college:

1. De VVD-fractie is van mening dat gedurende de vakantieperiode de kans op reacties van belanghebbenden kleiner is dan tijdens een niet-vakantieperiode. Deelt u deze mening? Waarom heeft de gemeente besloten om de bouwkavel juist in deze periode te koop aan te bieden?

2. Bij de verkoop van het bouwperceel aan de Varkensmarkt 24 is een reactietermijn van 2 weken gehanteerd. Is dit een gebruikelijke reactietermijn? Graag ontvangen wij een opgave van recent gehanteerde reactietermijnen per verkocht bouwperceel.

3. Zijn er in dezelfde periode andere bouwpercelen te koop aangeboden in de gemeente Hilvarenbeek en hoeveel reacties (per bouwperceel) zijn er ontvangen (graag een opgave per doelgroep, indien van toepassing bij de verkoop).

4. Wat zijn de criteria die de gemeente hanteert voor senioren (geldt hiervoor bijvoorbeeld een leeftijdsgrens)? 5. Is het college het met de VVD eens dat de gemeenteraad op een te laat tijdstip is geïnformeerd over deze toewijzing? Zo nee, waarom niet.