Sinds 1 september 2014 kent de gemeente Hilvarenbeek een nieuwe vorm van muziekonderwijs, wat is ingevoerd na het faillissement van Pulz.
Na een periode van 3 jaar vindt de VVD-fractie het tijd voor een evaluatie, en heeft daarom de volgende vragen gesteld aan college.
-
De gemeenteraad heeft in september 2014 besloten de muziekinstrumenten vanuit het failliete Pulz over te nemen en vervolgens over te dragen aan Stichting Elckerlyc. Graag uw uitleg over deze transitie evenals eventuele financiële consequenties hiervan voor de gemeente Hilvarenbeek.
-
Wat heeft de gemeente Hilvarenbeek er de afgelopen jaren zelf aan gedaan om het kunst- en cultuurbeleid zowel binnen- als buitenschools te promoten? Hoe is bijvoorbeeld de cultuurcoach ingezet? Wat zijn hiervan de resultaten en tevens, wat zijn de financiële consequenties.
-
In 2014 heeft de gemeenteraad ingestemd met het zogenaamde rugzakjesmodel. Graag zouden wij van het college willen weten hoe, na een periode van 3 jaar, de resultaten zijn op het vlak van: financiën, aantal aanvragers van een rugzakje, klanttevredenheid over het huidige muziekonderwijs en de samenhang tussen de muzieklessen en overige activiteiten (hierbij denken wij aan uitvoeringen, orkesten, etc.).Ook zouden wij graag willen weten of het aantal leerlingen dat muziek- en cultuuronderwijs volgt is gestegen / gedaald of is gelijk gebleven ten opzichte van de situatie van voor het rugzakjesmodel.
4. Ons hebben signalen bereikt dat voor gezinnen met lagere inkomens het muziekonderwijs niet te betalen is. Zijn deze signalen bekend bij het college, en zo ja bent u voornemens hier iets mee te gaan doen en op welke manier denkt u hier invulling aan te kunnen geven.