David van den Hout

Naam: David van den Hout

Woonplaats: Diessen 

Functie: Commissielid Samenleving

Onderwerpen: Allerlei onderwerpen met betrekking tot de Commissie Samenleving

E-mail: 

Telefoonnummer: 06 15326523


Wat doe je in het dagelijkse leven?

In mijn dagelijks leven werk ik als consultant op ZZP basis. Nu als senior projectleider bij JongRegio een stichting om jongerenparticipatie te bevorderen op allerlei gebieden (Energie, mobiliteit en bijvoorbeeld water). Verder ben ik lid van basketbalclub Biks Shots.


Waarom ben je politiek actief geworden in de gemeente Hilvarenbeek?

Voor mij is het essentieel dat individuen de mogelijkheid krijgen om hun eigen pad te bewandelen en hun eigen kansen te creƫren. In een samenleving waarin vrijheid en kansen centraal staan. Het is mooi om te zien dat onze gemeenschap barst van de kansen en mogelijkheden. Maar ik ben me er ook van bewust dat deze kansen niet vanzelf komen. Het vereist toewijding, moed en vastberadenheid om deze kansen te grijpen en er iets waardevols van te maken. Dat is iets waar ik me dan ook graag voor wil inzetten.


Wil je verder nog iets kwijt?

Verder vind ik het leuk om te lezen, wandelen en schrijven. Zo ben ik een dicht account begonnen over onder andere mentale bewustwording. Iets wat veel speelt, ook bij jongeren tegenwoordig. Ook daarvoor ben ik altijd bereid om naar anderen te luisteren.