Rens Schapendonk

Naam: Rens Schapendonk

Leeftijd:  17 jaar

Woonplaats:  Hilvarenbeek

Beroep:  Fulltime student


Vertel iets meer over jezelf:

Sinds een jaar of twee geleden, ben ik het belang in gaan zien van een eigen bijdrage aan de samenleving. Een interesse in de lokale, provinciale maar ook landelijke politiek bleef daardoor niet uit. Dit resulteerde tijdens mijn 17e levensjaar in een aantal bestuursfuncties.

Sinds 1 januari 2021 ben ik Jeugdbestuurder van Waterschap de Dommel, waarna ik binnen het landelijke Jeugdwaterschap voorzitter werd van het Social Media Team. Naast het waterschap ben ik penningmeester bij de JOVD Hart van Brabant, bestuurslid bij JOC The Box en initiatiefnemer van Skatepark Hilvarenbeek. 

Buiten alle bestuursfuncties ben ik in verschillende vormen bezig met muziek. Dit als vrijwilliger bij VLOHradio, maar ook als trombonist bij KHC en als muziekproducent. Daarnaast zit ik ook op Scouting, waar ik heb leren zeilen.

Na het behalen van mijn HAVO-diploma vorige zomer studeer ik nu Bouwkunde op Avans in ‘s-Hertogenbosch. 

Waarom kies je voor de VVD:

Persoonlijk vind ik individuele vrijheid heel erg belangrijk. Zo vrij mogelijk en met zo min mogelijk beperkingen keuzes kunnen maken, en daar uiteindelijk ook de consequenties voor dragen. En voor degenen die dat niet kunnen, moet er hulp aangeboden worden. Samen met de standpunten, past de VVD daarom het beste bij mij. 


Welk onderwerp uit ons verkiezingsprogramma springt er voor jou uit?:

Als bouwkunde student springt voor mij het kopje bouwen er enorm uit. We staan voor een enorme opgave als het gaat om huisvesting waar wij in ons programma mooie ideeën over hebben. 

Verder is het VVD-Jongerenplan een goed progressief programma, met veel mooie punten waar alle jongeren in gemeente Hilvarenbeek iets aan hebben. 


Waarop ben je in de gemeente Hilvarenbeek het meest trots, wat maakt je het meest blij en waarom:

Binnen de gemeente ben ik het meest trots op onze mooie en groene kernen. Als je in de zomer langs de Vrijthof fietst terwijl het zonnetje schijnt en de terrassen vol zitten, krijg je echt dat dorpsgevoel wat gemeente Hilvarenbeek kenmerkt.