Joost Leenhouts

© VVD Hilvarenbeek

Naam: Joost Leenhouts

Leeftijd: 61 Jaar

Woonplaats: Diessen 

Beroep: Gepensioneerd Loods, Lid van het verantwoordingsorgaan beroepspensioenfonds loodsen 


Vertel iets meer over jezelf:

Na de zeevaartschool te hebben voltooid heb ik een jaar of 10 de wereldzee├źn bevaren. Daarna ben ik Loods geworden in de haven van Rotterdam. Naast het loodsen van zeeschepen ben ik 9 jaar lid geweest van het bestuur van het Loodswezen Rotterdam. Na mijn pensionering ben ik weer terug gegaan naar Brabant en in Diessen neergestreken.  

Het maken van mooie tochten door het Brabantse land op de racefiets is een van mijn favoriete vrije tijdsbestedingen. Deze tochten zijn ook een goede training voor de Tour du ALS, een jaarlijks evenement waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen en geld wordt ingezameld voor Stichting ALS, een evenement waar ik al 6 keer aan heb meegedaan. Daarnaast vaar ik soms nog als kapitein op een rondvaartboot in de Biesbosch.


Waarom kies je voor de VVD:

Als liberaal ben ik van mening dat mensen de vrijheid moeten hebben om zich te kunnen ontplooien en zelf hun verantwoordelijkheid te nemen, zodat iedereen op zijn of haar manier een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Zodat er ruimte blijft om de mensen die echte zorg en aandacht nodig hebben die te kunnen geven.


Welk onderwerp uit ons verkiezingsprogramma springt er voor jou uit?:

Dat de wethouders uit de eigen gemeente komen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat een wethouder weet wat er in een gemeente leeft en dat gaat toch echt een stuk beter als hij of zij er zelf woont. 


Waarop ben je in de gemeente Hilvarenbeek het meest trots, wat maakt je het meest blij en waarom:

Op bijvoorbeeld een ouderinitiatief als Benjamin (Beschermd wonen in Diessen). Echt top dat mensen in onze gemeente een goede woonplek voor mensen die dat nodig hebben voor elkaar krijgen.