Tycho Holleman

Naam: Tycho Holleman

Leeftijd: 33 jaar

Woonplaats: Hilvarenbeek

Beroep: Juridisch adviseur bij een gemeente


Vertel iets meer over jezelf:

Naast mijn werk als jurist voor een gemeente, zit ik sinds 2010 voor de VVD in de gemeenteraad van Hilvarenbeek. Daarbij heb ik mij onder andere ingezet voor sport, diversiteitsbeleid en het landbouwverkeer uit de kernen te halen. 

In mijn vrije tijd reis ik graag. Zo ga ik bijvoorbeeld graag als schaatssupporter naar schaatstoernooien en bezoek ik normaalgesproken ook de Olympische Spelen. Zelf sport ik ook. Zo zwem ik graag. Ook kan ik genieten van het lezen van een goed boek en luisteren van muziek. Tegen een biertje ergens aan onze mooie horeca aan bijvoorbeeld De Vrijthof zeg ik ook geen nee. 


Waarom kies je voor de VVD:

Vrijheid is erg belangrijk voor mij. De vrijheid om te kunnen zijn wie je bent en je te ontwikkelen in de richting die jij wil. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend. Bij vrijheid hoort namelijk ook verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die je maakt. Een andere voorwaarde is verdraagzaamheid, naar mensen die andere keuzes maken dan jij zelf. Iemand die met minder kansen opgroeit moet van de overheid een steuntje in de rug krijgen, zodat echt iedereen die vrijheid kan voelen. Deze uitgangspunten vind ik terug in het liberalisme. 


Welk onderwerp uit ons verkiezingsprogramma springt er voor jou uit?:

Sport en woningbouw. Sporten is gezond en draagt bij aan het stimuleren van gezond leven. De VVD heeft er veel aandacht voor dat iedereen mee moet kunnen doen met sport en voor een uitbreiding van laagdrempelig aanbod van sporttoestellen in alle kernen. 

Bij woningbouw wil de VVD meer duidelijkheid geven in waar wel en geen plannen voor woningbouw kunnen worden verwacht. Verder willen we het aanbod van soorten woningen uitbreiden als daar behoefte aan is, denk aan kamers of studio’s voor studenten of starters. 

Verder heeft de VVD naast het verkiezingsprogramma een Jongerenplan. Dat springt er uit omdat het als politieke partij goed is om duidelijk te maken met welke punten voor jongeren we aan de slag willen gaan. 


Waarop ben je in de gemeente Hilvarenbeek het meest trots, wat maakt je het meest blij en waarom:

De inwoners in onze gemeente pakken ontzettend veel activiteiten samen op, door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen. Maar zeker ook initiatieven in de dorpen om de leefbaarheid te vergroten, zoals de dorpscoöperaties. Op deze manier geven de inwoners zelf mede vorm aan de toekomst van onze gemeente. Dat vind ik prachtig om te zien. Verder hebben we prachtige natuur in onze gemeente waar goed gerecreëerd kan worden. Dat mede maakt het wonen hier erg fijn.