Wil Vennix

Naam: Wil Vennix

Leeftijd: 55 jaar

Woonplaats: Diessen

Beroep: Fiscaal-jurist/mede-eigenaar accountantskantoor


Vertel iets meer over jezelf:

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de politiek, zowel landelijk als lokaal. Op mijn 18e versloeg ik voor het lokale blad Deusone al de – toen nog Diessense – gemeentepolitiek en op mijn 27e werd ik raadslid. In 2014 ben ik na 20 jaar gestopt. Het was echter een tijdelijk afscheid, want in 2018 ben ik met voorkeurstemmen weer gekozen en ben ik met veel enthousiasme weer actief in de raad. Ik ben op fiscaal vlak landelijk actief als columnist, redacteur, bestuurder en lid van de VVD- belastingcommissie. Ik interesseer me zeer voor de lokale geschiedenis en heb daarover talloze boeken en artikelen geschreven. Ook ben ik 30 jaar bestuurslid van de Stichting Erfgoed Diessen en o.a. initiatiefnemer van de 12 mei 1940-brug. Blijft er nog tijd over, dan besteed ik die graag aan lezen, wandelen en vakanties. 


Waarom kies je voor de VVD: 

Ik houd niet van een betuttelende overheid die het allemaal beter weet en het leven van de onderdanen tot in detail wil regelen. Geef mensen de ruimte en de vrijheid om eigen keuzes te maken, dat werkt veel beter. Natuurlijk wel binnen redelijke kaders en met extra zorg voor degenen die ondersteuning nodig hebben. Daarmee kom ik van zelf bij de VVD. 


Welk onderwerp uit ons verkiezingsprogramma springt er voor jou uit?: 

Dan zet ik toch bouwen op 1, want ik gun iedere inwoner een passende en betaalbare woning in onze gemeente. 


Waarop ben je in de gemeente Hilvarenbeek het meest trots, wat maakt je het meest blij en waarom: 

Ik word nog iedere dag blij van de prachtige omgeving waarin we wonen, maar vooral van het gevoel van hier helemaal ‘thuis’ te zijn.