Veiligheid

    Onze samenleving verandert in hoog tempo. Helaas is overlast bijvoorbeeld door ondermijning, drugs en alcohol een maatschappelijk probleem geworden. De komende jaren maken we ons sterk om de handhaving naar een hoger plan te brengen. De inzet van de BOA’s moet maximaal worden benut. 

    Onze gemeente kent een uitgestrekt buitengebied met veel bossen en agrarische bebouwing. Criminelen maken hier helaas steeds vaker gebruik van door bijvoorbeeld hun drugsafval in onze bossen te dumpen en leegstaande stallen te gebruiken voor opslag en productie van drugs. Dit willen we niet in onze gemeente! De komende jaren zet de VVD zich in om ons buitengebied leefbaar te houden zonder criminaliteit. Inwoners moeten wat de VVD betreft de oren en ogen van de samenleving zijn. Wanneer er verdachte situaties zijn moeten inwoners dit laagdrempelig kunnen melden bij de gemeente of politie. De VVD gaat zich de komende jaren hard maken om de meldingsbereidheid van onze inwoners te vergroten. De kracht van samen maakt dat we onze gemeente veilig kunnen houden. 

    In onze gemeente zijn er helaas nog steeds ‘donkere plekken’, plaatsen waar overlast wordt ervaren of waar mensen zich onvoldoende veilig voelen. De VVD wil deze plaatsen inventariseren en hier het gevoel van veiligheid vergroten. Op bepaalde plaatsen kunnen bewakingscamera’s mogelijk een oplossing bieden in de preventieve sfeer. Op bedrijventerrein De Mierbeek bestaat al cameratoezicht en dat heeft bijgedragen tot een groter gevoel van veiligheid en minder criminaliteit. 

    Verkeersveiligheid in de kernen en het buitengebied is een blijvend aandachtspunt. Het wordt drukker op onze wegen. We vinden dat alle gebruikers van ons wegennetwerk zich veilig moeten kunnen bewegen binnen onze gemeente. De VVD zet zich al jaren in voor verkeersveiligheid en ook de komende jaren zullen we dit blijven doen. 

    Wat het weren van het landbouwverkeer uit de kom van Hilvarenbeek betreft, zijn de afgelopen jaren goede stappen gezet met het besluit om aan de westkant van het dorp ontsluitingswegen aan te leggen. Nu moet ook de oostzijde worden aangepakt, waarbij de VVD erop inzet dat landbouwverkeer voortaan gebruik mag maken van de N269 (gedeelte tussen de twee rotondes: Esbeek – Zuid en de turborotonde bij de fietsbrug ). De VVD is groot voorstander om een verkeerscirculatieplan op te stellen. Dit is een logisch vervolg op de centrumvisie die eerder door de gemeenteraad werd goedgekeurd.