David van den Hout

Naam: David van den Hout

Leeftijd: 24

Woonplaats: Diessen

Beroep: Student en aantredend Algemeen Bestuurslid Waterschap de Dommel 


Vertel iets meer over jezelf:

Vanaf jongs af aan ben ik altijd al maatschappelijk bezig geweest, dit begon op de middelbare school in de leerlingenraad en het LAKS (landelijke actie komitee scholieren). Toen vanaf mijn 16e ging ik me inzetten voor de JOVD en de VVD, binnenkort als Algemeen bestuurslid van waterschap de Dommel. Hier ga ik me inzetten voor een efficiënte manier om onze voeten droog te houden. Als bijbaan werk ik bij bakkerij jan Swaanen en Vrijthof16. Daarnaast studeer ik rechten, doe ik een cursus tot particulier onderzoeker (privédetective). Als sport speel ik op landelijk niveau (2e divisie) basketbal bij Biks Shots in Hilvarenbeek, waar ik ook actief in het bestuur ben. Om verder nog maatschappelijk betrokken te blijven doe ik graag op zijn tijd vrijwilligerswerk bij stichting met je hart voor eenzame ouderen in Tilburg en met kerst voor kerstherberg in Breda voor dakloze en eenzame mensen en iedereen die langs wilt komen. Mocht er tijd over zijn ga ik graag naar musea, lees ik of ga ik er een dagje op uit. 


Waarom kies je voor de VVD:

In Nederland heb je eindeloze mogelijkheden en veel kansen je moet ze alleen wel zelf pakken. Ik ben zelf half Pools en als ik het vergelijk met daar hebben we het hier zo goed. We hebben hier zoveel vrijheid, iets waar Poolse soldaten hier in Nederland voor gevochten hebben voor onze vrijheid en dat moeten we koesteren en ook nooit vergeten, daarom kies ik voor de VVD. Waar iedereen kansen kan pakken maar ook iedereen zichzelf kan en mag zijn. 


Welk onderwerp uit ons verkiezingsprogramma springt er voor jou uit?:

Ondermijning, dit is echt een zwaar ondergewaardeerd probleem in de samenleving. Onder en bovenwereld vervagen. Bewustwording is een maar het wordt ook tijd dat we er iets aan gaan doen. Willen geen drugsafval, stallen die vol staan en ga zo maar door moeten we daar met zijn alle iets aan doen.  


Waarop ben je in de gemeente Hilvarenbeek het meest trots, wat maakt je het meest blij en waarom:

Het historisch karakter vanuit het oude Hertogdom Brabant en de ondernemerscultuur. Zoveel mensen in de gemeente die zich inzetten, of het voor een coöperatie is, vereniging of festival. Zo divers maar toch met de mindset van aanpakkers!