Hart van Haghorst

Gaat Hart van Haghorst er dan toch komen? Die vraag houdt de hele kern momenteel bezig. In maart dit jaar is het plan voor een nieuw dorpshart in twee stukken geknipt, omdat alleen voor de eerste fase (nieuwe school met woningen) financiering is. Wel zou goed onderzocht worden of het toch niet mogelijk is om het hele plan – inclusief de zo gewenste multifunctionele accommodatie – in één keer te realiseren.

Maandag 28 november vergaderde VVD Hilvarenbeek in Haghorst en konden we met de Coöperatie en inwoners het nieuwste plan bespreken. Deze nieuwe versie gaat uit van een compact gebouw met school, gymzaal, horeca en multifunctionele ruimten op de plaats van de twee bestaande horecapanden. Er komen dan geen appartementen bovenop. Op de plaats van de huidige school, D’n Deel en de gymzaal komen 17 grondgebonden woningen. Het zou erg mooi zijn als dit plan haalbaar is, de gemeente gaat het nu doorrekenen. Onze commissieleden Bram Schilders en Wil Vennix houden hierbij een vinger aan de pols en we hopen snel resultaat te horen.

Andere onderwerpen die in Haghorst aan de orde kwamen waren de Welder 2 (VVD blijft pleiten voor voortgang), overlast helikopters en mogelijke windmolens en zonneparken. Goed om te horen wat er allemaal leeft in Haghorst, hier kunnen wij weer mee verder.