Jong VVD zet door!

In de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen trok de VVD met een jonge en verfrissende lijst naar de kiezer. Met een eigen inbreng als onderdeel van het verkiezingsprogramma, kregen de jongeren van de VVD een duidelijke stem in de campagne. Nu, ruim een half jaar na de verkiezingen, zet Jong VVD zich ook politiek op de kaart met een initiatiefvoorstel met betrekking tot de Kinderraad. Kim Spanjers schreef er een artikel over in het Brabants Dagblad.

© Jeroen Verhelst

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, pakten een aantal jongeren binnen de Beekse VVD de handschoen op om het verkiezingsprogramma aan te vullen met een speciale bijdrage: van jongeren voor jongeren. Om deze bijdrage te accentueren kreeg het zelfs een eigen plek in het programma. En nu, een half jaar nadat Hilvarenbeek naar de stembus trok krijgt het jongerengeluid ook een stem in de Beekse Gemeenteraad.

VVD Raadslid Lars van Riel en commissielid Rens Schapendonk hebben de afgelopen tijd enorm hard gewerkt aan een initiatiefvoorstel met betrekking tot de kinderraad. Het voorstel moet ertoe leiden dat het voortbestaan van de Kinderraad is gewaarborgd en dat de begeleiding ervan verzekerd blijft. Op donderdag 10 november wordt het voorstel eindelijk besproken in de raad!

Vandaag verscheen er al een bericht in het Brabants Dagblad over jongeren in de politiek en dit voorstel. Lees hier het hele artikel op de website van het BD.