Jong VVD Pubquiz geslaagd!

Gisteravond 3 maart organiseerde de VVD jongeren een Pubquiz in de Gouden Carolus. Het doel was tweeledig, enerzijds om een gezellige avond te hebben en anderzijds om op interactieve wijze in gesprek te gaan met jongeren over het VVD-jongerenplan.

© VVD Hilvarenbeek

Vier teams van jongeren streden voor mooie prijzen, zoals een borrelpakket, fitnesstools of een reep chocolade. Uiteindelijk won het Team met de toepasselijke naam "Team Rens". Daarmee versloegen zij de nummer 2 Team Linkse Bitches (tja, het blijven jongeren). De derde plek werd behaald door Team Liberale Bitterballen en de troostprijs was voor Team Teletubbies. 

Presentatoren Lars en Rens legden de deelnemende teams diverse vragen voor die te maken hadden met de thema's uit het VVD-jongerenplan, zoals wonen, werk, duurzaamheid enz. aangevuld met een muziekronde. Het merendeel van de vragen had betrekking op onze gemeente, afgewisseld met wat algemene kennisvragen. Toch bleken sommige vragen moeilijker dan gedacht. Zo werd door slechts een aantal geraden dat 'op' de Haghorst tot voor kort energie werd gewonnen met behulp van waterkracht en ook de namen van Burgemeester en Wethouders waren niet bij iedereen bekend. Dat 'vakkenvullen' het populairste bijbaantje van jongeren was, wist dan weer iedereen.

Ook deden de aanwezige jongeren nog een aantal suggesties om onze gemeente aantrekkelijk te maken en te houden voor jongeren, zoals een speciale korting voor jongeren op de sportschool en het bouwen van 'Tiny houses'. Voor zichzelf zagen ze een taak weggelegd als het op duurzaamheid aankwam, namelijk minder gas verbruiken en misschien dan toch wat korter douchen.