VVD wil duurzame oplossing aanpak landbouwverkeer

De VVD gaat niet mee in het collegevoorstel omtrent het weren van het landbouwverkeer uit de kernen, maar streeft naar een duurzame oplossing.

© VVD Hilvarenbeek

In het voorstel van het college wordt de historische kern van Hilvarenbeek afgesloten voor landbouwverkeer, maar komt de druk hiervan meer in straten als de Schuttersweg, de Valentina Tereshkovastraat en de Wouwerstraat te liggen. Volgens de VVD brengt dit een waterbedeffect met zich mee, waarmee het probleem wordt verplaatst. Uit meerdere gesprekken die de VVD met de aanwonenden van deze straten heeft gevoerd is gebleken dat zij onvoldoende betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van dit voorstel. Er heeft geen dialoog plaatsgevonden. Voor de VVD is dit een reden geweest om niet mee te gaan met het collegevoorstel. 

De VVD heeft er, samen met het CDA en HOI werkt, op aangestuurd om alsnog de dialoog met aanwonenden, maar ook andere belanghebbenden zoals loonwerkers en agrariĆ«rs, aan te gaan om tot een duurzame oplossing te komen. 

De VVD ziet hierin het liefst komomleidingen als oplossing. Om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de dorpskern te vergroten, mag daar wat de VVD betreft ook een financiering tegenoverstaan. 

De provincie is een belangrijke samenwerkingspartner om de overlast van het landbouwverkeer aan te pakken. Door VVD-gedeputeerde Van der Maat zijn al toezeggingen gedaan om mee te denken over een oplossing. Wat de VVD betreft zouden deze uitkomsten moeten worden betrokken bij de duurzame oplossing waarvoor het College nu een opdracht vanuit de raad heeft gekregen.